Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op computerworld.nl. Dit vinden wij jammer, want computerworld.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor computerworld.nl door deze te whitelisten?
!

CXO.nl presenteert de CXO Summit, een nieuw boardroom event voor cross-disciplinaire denkers en veranderaars. Geheel in het teken van verbinding: Engage. Want transformatie staat nooit alleen en is geen lineair proces.
Technologie faciliteert tomeloze creativiteit en samenwerking. De toekomst lijkt vandaag en we kunnen eindeloos variëren met dingen die binnen ons bereik liggen. Maar er zijn ook grijze gebieden op het snijvlak van mens, maatschappij en technologie.
WannaCrypt (WannaCry) infecteerde wereldwijd honderduizenden systemen en had een high-profile impact. Hier vind je nieuws en achtergronden over deze ransomware-aanval.
Het besturingssysteem dat altijd al vrij, veilig en open was en steeds meer gebruiksvriendelijk en compleet, heet Linux. Hier vind je alles over Linux. Bekijk het dossier.
Zorgen over online privacy zijn soms overdreven, maar worden wel terecht geuit. Je kunt jezelf het beste wapenen door voorzichtig te zijn met wat je op internet zet. Lees er meer over in dit dossier.
Overheden, spionnen en opsporingsdiensten willen encryptie verzwakken en achterdeurtjes in software en netwerken verplichten. In de jaren negentig was hierover een fel debat, en die strijd is weer helemaal terug.
Een gat in veelgebruikte CPU-architecturen maakt het mogelijk dat zeer geheime gegevens, zoals encryptiesleutels en wachtwoorden, uit te lezen zijn door allerlei software. Lees er meer over in ons dossier over dit gat genaamd Meltdown.
Begin 2018 wordt de GDPR van kracht. En dat heeft allerlei gevolgen. Daarom mag je geen tijd verspillen en moet je er nu al voor zorgen dat je gedetailleerd in kaart brengt welke data je hebt en wat er allemaal mee gebeurt. Zodat je zo snel mogelijk de juiste acties kunt uitzetten om compliant te zijn.
De historische rechtszaak over het hergebruik van Java-API's in Android. Inbreuk, stelt Oracle. Kan niet, er rust geen auteursrecht op, aldus Google. Een zaak die de gehele softwaresector raakt.
Apple is de ongekroonde koning van de productlanceringen, zelfs nu Steve Jobs overleden is. Dat blijkt maar weer bij de Apple Watch, waarvan de komst al maandenlang werd besproken.
De CIO Summit 2016 stond in het teken van het digitaliseren van alle aspecten van de bedrijfsvoering: van leiderschap en informatiebeveiliging, tot aan klantbeleving en organisatiestructuren die een digitale onderneming vormgeven.
Een week in september 2015 welke was gevuld met het beste van IT innovatie. Connecten en het delen van van kennis zijn centrale thema's. Lees er meer over in het dossier
MEETIT is een evenement gericht op persoonlijk en direct contact met peers die, net als u, bezig zijn met, of bovenmatige interesse hebben in thema's zoals Security, Big Data, Mobility en/of Cloud.